! ! KLIK HIER Voor nog meer informatie en heel veel foto's surf naar mijn speciale bruidsfotografie site ! !

Bruidsreportage - Bruidsfotograaf

Kennismaking. 

Voordat je besluit een bruidsreportage aan mij toe te vertrouwen kom ik eerst graag even langs voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Ik werk als bruidsfotograaf in Friesland, Drenthe, Groningen en Overijssel. Een kennismakingsgeprek mag wat mij betreft ergens op een doordeweekse avond maar overdag of in het weekend is ook prima. Een afspraak is snel gemaakt. Je wilt graag weten wie je in huis haalt en voor mij als fotograaf geldt eigenlijk precies hetzelfde. Ik neem wat trouwalbums van vorige bruiloften mee en leg uit hoe ik te werk ga. Ook kunnen we kort bespreken hoe de bruiloft gaat verlopen; hoe zit de dag in elkaar, wat is precies de bedoeling, komt er een aparte fotoshoot etc. etc. Het zijn allemaal vragen die voor elke bruiloft verschillend zijn. Naar aanleiding van het gesprek hebben we een beeld van elkaar en kan ik een gerrichte offerte maken. Die stuur ik de volgende dag op en vervolgens kun je in alle rust besluiten of je de opdracht aan mij toevertrouwd.

Werkwijze tijdens de bruiloft.

Tijdens de trouwdag maak ik heel veel foto's die worden vervolgens verwerkt en alle goede beelden worden in hoge resolutie op DVD gezet. De DVD ontvang je rechtenvrij. Geen gedoe met extra kosten voor bijbestellen of andere bijkomende kosten. Over het algemeen bevat een DVD minimaal tussen de 250-350 trouwfoto's. Mijn stijl van fotograferen kun je het best omschrijven als journalistiek, ongedwongen en spontaan. Tijdens het fotograferen zoek ik de details, overzichten, emoties; alle momenten die het verhaal van jullie dag vertellen. Tijdens de officiële fotoshoot zal er uiteraard wel geposeerd gaan worden, maar ook hier probeer ik alles zo natuurlijk mogelijk vast te leggen. Ik streef er altijd naar om een ontspannen sfeer te creeëren, dan komen de foto's vanzelf. Ik hoor erg vaak van stellen dat het waarschijnlijk onmogelijk is om van hen goede foto's te maken maar tot nu is dat altijd nog gelukt! Foto's van de fotoshoot zet ik ook altijd om naar zwart-wit, sepia en een retro-bewerking. Samen met alle foto's van de dag heb je dan een ruim fotoarchief waar je zelf van alles mee kunt doen.
Daarnaast ben ik me als bruidsfotograaf erg bewust van het feit dat ik een onderdeel ben van jullie grote dag. Daar hoort een professionele opstelling bij. Ik heb ondertussen erg veel ervaring in allerlei verschillende situaties waardoor ik niet snel voor verassingen kom te staan. Ik ben enthousiast en gedreven, hou erg van omgaan met mensen en ben stressbestendig. Ik beschik over professionele aparatuur en daarnaast heb altijd reserve aparatuur bij me.  

Albums

Tegenwoordig kun je zelf simpel digitale fotoalbums maken en laten drukken voor weinig geld. De programmatuur is eenvoudig van internet te downloaden en m.b.v. de DVD kun je zelf je trouwalbum samenstellen. Maar het verreist enige creativiteit, het is een tijdrovende klus en het blijft er vaak bij. Daarnaast is de kwaliteit vaak niet optimaal. Ik heb veel ervaring in het maken van mooie trouwalbums en ik doe het graag. Om de trouwfoto's van een bruidsreportage in een mooi album te presenteren is wat mij betreft waar je het uiteindelijk voor doet. Ik maak fotoboeken en luxe trouwalbums in verschillende uitvoeringen en afmetingen.

Voorbeelden, tarieven en meer informatie over trouwalbums: KLIK HIER 

 Voorbeelden trouwfoto's: KLIK HIER

TARIEVEN

BRUIDSREPORTAGES:

Voor een bruidsreportage hanteer ik een starttarief van € 795,- Voor dit bedrag ben ik maximaal vijf uur aanwezig, bijvoorbeeld fotoshoot en het officiële trouwmoment. Omdat een trouwreportage vaak langer duurt dan 5 uur, werk ik vervolgens met de volgende tarieven:
(Tarieven zijn een indicatie, elke bruiloft is weer anders. Aan de hand van het kennismakingsgesprek kan ik echt een gerichte offerte maken)

TARIEVEN BRUIDSREPORTAGES 2023/2024

 • 5 uur aanwezig: € 795,-
 • 7 uur aanwezig: € 895,-
 • 9 uur aanwezig: € 995,-
 • 11 uur aanwezig: € 1095,-
 • 13+ uur aanwezig: € 1195,-


De bedragen zijn all-in, dus inclusief:

 • Het verwerken en bewerken van de foto's na de tijd.
 • Alle foto's (vrij te gebruiken) in hoge resolutie (.jpg) op USB (minimaal 250/300 foto's) in luxe linnen gift-box.
 • Fotoalbum met highlights, 20x20cm, linnen cover, 24 pagina's.
 • De foto's van de fotoshoot ook allemaal in zwart-wit en sepia en een (retro) kleurbewerking.
 • Alle foto's in een beschermd  webalbum. De link kun je delen met vrienden en familie en je kunt hiervandaan evt. ook (hoogwaardige) afdrukken bestellen tegen aantrekkelijke tarieven.
 • BTW en reiskosten (binnen Friesland, Groningen en Drenthe)

TROUWALBUMS:

Ik lever reportages standaard met een fotoalbum met highlights. Voor een meer uitgebreid trouwalbum zijn er verschillende soorten, maten en prijzen. Om een indicatie te geven:

 • Fotoboek met highlights 20x20 cm. linnen cover - 24 paginas (incl. schutvellen) standaard geleverd bij een bruidsreportage.
  Ook bij te bestellen als ouderboekjes voor € 50,-
 • Fotoboek 30 x 30 cm. met fotocover, 50 paginas (incl. schutvellen), opmaak in overleg: € 350,- 
 • Luxe trouwalbum 30 x 30 cm. met fotocover, 50 pagina's (incl. schutvellen) opmaak in overleg: € 525,-
 • Luxe trouwalbum 30 x 40 cm. fotocover Delon, 50 pagina's (incl. schutvellen) opmaak in overleg: € 625,-
 • Overige: prijs op aanvraag.

Levertijd:

 • De USB met de foto's en een link naar een afgeschermd webalbum stuur ik binnen twee 2 weken op.
 • Trouwalbum duurt langer, ik probeer het altijd zo snel mogelijk klaar te maken maar tijdens drukke periodes kan de levertijd uitlopen tot 3 maand.

Fonger H. de Vlas Fotografie

! ! KLIK HIER Voor nog meer informatie en heel veel foto's surf naar mijn speciale bruidsfotografie site ! !