FOTOWORKSHOPS 2017

Naast dat het mijn werk is, is fotografie ook nog steeds mijn grote hobby. Richt ik mij als free-lance fotograaf vooral op fotoreportages, in mijn vrije tijd trek ik de natuur in en houd ik mij voornamelijk bezig met landschapsfotografie. Ik woon aan de rand van het Nationaal Park De Alde Feanen wat een geweldig gebied is om te fotograferen maar ook de rest van de provincie Fryslan biedt heel veel mogelijkheden. Het steeds weer op zoek gaan naar nieuwe plekken, het in de gaten houden van de weersomstandigheden en het licht en dan proberen op het goede moment op de goede plek te zijn vind ik een geweldig spel. In mijn landschapsfoto's maak ik gebruik van verschillende technieken waaronder het werken met meerdere belichtingen.  Een techniek om het tekort aan dynamisch bereik op te vangen door meerdere (onder & overbelichte) bestanden samen te voegen tot één enkele foto. Tegenhanger van deze techniek is het werken met filters op je camera, ook hier maak ik gebruik van en werk daarvoor exclusief met de filters van 84.5mm filters. In beide gevallen is het effect dat je een foto krijgt met een groter dynamisch bereik en daarmee veelal een veel mooier en natuurlijker beeld. Welke goede landschapsfotograaf je ook bekijkt allemaal gebruiken ze wel ergens één van deze technieken.

Ik heb de afgelopen jaren heel veel ervaring en kennis opgedaan met deze verschillende technieken en deze kennis wil ik graag met je delen!

En om het aangename met het aangename te verenigen combineer ik workshops met een tweede passie en dat is zeilen met traditionele zeilschepen. Zelf ben ik eigenaar van een Fries Skutsje die ik in de zomermaanden hoofdzakelijk inzet voor het verzorgen van bedrijfsuitjes. Maar het schip is ook ideaal geschikt voor het verkennen van Nationaal Park De Alde Feanen met een groep enthousiaste fotografie en natuurliefhebbers. Samen met het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen heten we je graag welkom aan boord voor een unieke fotoworkshop. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen/Fryske Gea. De workshop is ideaal geschikt voor de beginnende die wil weten hoe zijn camera werkt maar ook voor de wat verder gevorderde fotograaf valt er genoeg te leren. Hoe kan het toch dat de foto's van professionals altijd net dat beetje extra hebben. Het is ook vooral de bedoeling dat we een mooie, leuke, leerzame dag beleven in Nationaal Park de Alde Feanen!

fotoworkshop nationaal park de alde feanen-17

workshop fotografie NP De Alde Feanen zondag 7 mei
KLIK VOOR MEER INFO